Cinema i desenvolupament positiu de l’adolescent
Al mateix temps, aporta la proposta del cinema com a recurs socioeducatiu per treballar a les aules i aprofundir envers el DPA i tots els elements importants a considerar per a la reflexió i coneixement del model cap als adolescents.
El Teenpod està especialment dirigit als professionals de l’educació que treballen amb adolescents, tant en l’àmbit formal com no formal, ja que permet adquirir coneixements per emprar el cinema com a eina educativa i per promoure el Desenvolupament Positiu Adolescent.
- Per què és important emprar el cinema per a la promoció del DPA?
- En Què consisteix el DPA?
- Com utilitzar el cinema com a eina educativa a l’aula per promoure’l?
- Diego Alejandro Ramírez González (2016) Modelo de desarrollo positivo. (Video)
- Junta de Andalucía (2008) Desarrollo Positivo Adolescente y Activos que lo promueven. (Web)
- Leadership & Learning (2015) 40 Assets video. (Video)
- Positive Coaching Alliance (2015) The 5 C’s of Positive Youth Development. (Video)
- Search Institute (2018) Expand Possibilities- Connections that Help Kids Reach Their Potential. (Video)
- Search Institute (2013) Search Institute Family Assets: Tapping Into Strengths to Overcome Challenges. (Video)
- TEDxTalks (2011) Chispas: el camino de la prosperidad de los jóvenes | Peter Benson | TEDxTC. (Video)
Funes, J. (2003). ¿Cómo trabajar con adolescentes sin empezar por considerarlos un problema? Papeles de Psicólogo, vol. 23, núm. 84. Madrid.
Giménez, M.; Vazquez, C.; & Hervas, G. (2010). El análisis de las fortalezas psicológicas en la adolescencia: Más allá de los modelos de vulnerabilidad. Psychology, Society, & Education. 2. 83-100. 10.25115/psye.v2i2.438.
Oliva, A. (2015). Desarrollo positivo adolescente. Editorial Sintesis. Madrid.
Oliva, A. (2015). Los activos para la promoción dels desarrollo positivo adoelscente. Revista del Centro Reina Sofía sobre Adolescencia y Juventud. Nº 3. Diciembre 2015
Oliva, A., Pertegal, M. A., Antolín, L., Reina, M. C., Ríos, M., Hernando, A., et al. (2011). Desarrollo positivo adolescente y los activos que lo promueven: un estudio en centros docentes andaluces. Sevilla: Junta de Andalucía, Secretaría General de Salud Pública y Participación.
Oliva, A., Ríos, M., Antolín-Suárez, L., Parra, A., Hernando, A. & Pertegal, A. (2010). Más allá del déficit: Construyendo un modelo de desarrollo positivo adolescente. Infancia y Aprendizaje, 33, 223-234.
Parra, J., Oliva,A.; & Antolín, A. (2009). Los programas extraescolares como recurso para fomentar el desarrollo positivo adolescente. Papeles del psicólogo, 30:3, 3-13
Rojas, F. (2020). La adolescencia: una mirada en positivo. Res, Revista de Educación Social. Número, 30. ISSN: 1698-9007.
Graduada d’Educació Social i amb Màster en Gestió i Avaluació de la Intervenció per a la Transformació Social de la Universitat de Lleida.
0 Comments