
L’enfocament de drets d’infancia en contextos educatius
La incorporació de la participació infantil a la Convenció dels Drets de la Infància ha permès considerar els infants i adolescents com a ciutadans del present i entendre que són aquests els que han d’exercir els seus drets i no esperar que siguin els adults qui els hi brindin.
Per aquests motius, el Teenpod descriu en què consisteix l’Enfocament de Drets de la Infància i indica orientacions per integrar-lo en els diferents contextos educatius, sigui de l’àmbit formal, no formal i informal o familiar.
L’experta en la temàtica, la Dra. Aida Urrea Monclús, dóna resposta a les següents preguntes a través dels recursos multimèdia disponibles en el Teenpod:
- Per què és important que els infants coneguin els seus drets?
- Què podem fer per incloure l’enfocament de drets en els diferents espais educatius?
- Com realitzar accions concretes per promoure l’enfocament?
C
Urrea, A. (2021). L’Enfocament de Drets de la Infància en contextos educatius. A Balsells, M.A., Vaquero, E. & Fernández-Rodrigo, L. (Coord.) Teenpods. Càtedra Educació i Adolescència Abel Martínez Oliva.

Professora agregada interina del Departament de Pedagogia de la FEPTS UdL. Desenvolupa la seva tasca investigadora en el sí de dos grups: el Grup de Recerca en Intervencions Socioeducatives en la Infància i la Joventut (GRISIJ, UdL i UB) i el Grup de Recerca Infància i Adolescència en Risc Social (IARS, UAB). Tots dos, grups de recerca consolidats per la Generalitat de Catalunya.
0 Comments